skip to Main Content

Rundvlees

ProViande verwerkt rundvlees in diverse snitten. Zowel vers als bevroren en van karkassen en technische delen t/m geportioneerde vleesproducten. Onze runderen worden rechtstreeks ingekocht bij boeren in de regio (Brabant, Limburg) en bij diverse geselecteerde Franse boeren. Alle runderen worden in Nederland geslacht en in eigen beheer verwerkt. Hierbij focussen wij op:

  • Een veewaardig vervoer.
  • Een optimale voedselveiligheid, conform de HACCP-richtlijnen.
  • Een constante productkwaliteit.

DE KLANT CENTRAAL
Bij het verwerken en uitbenen van onze rundvlees denken en werken wij altijd vanuit de klant. Wat zijn uw specifieke wensen? Laat het ons weten en wij zorgen ervoor dat u het beste rundvlees ontvangt. De gewenste snitten en losse onderdelen kunnen in diverse kwaliteiten geleverd worden. Zorgvuldig verpakt en duidelijk geëtiketteerd, conform de etiketteerrichtlijnen én onze klantafspraken.

Neem contact op voor ons volledige snittenboek.

Limousin runderen in de buitenlucht

LIMOUSIN-RUNDEREN
ProViande verwerkt voornamelijk Limousin-runderen. Dit sterke ras is ontstaan in de Franse Limousin-provincie en levert een prachtige vetmarmering op, dat wegsmelt tijdens het bakken en het vlees een heerlijke, intense smaakt geeft. De Limousin-runderen van ProViande grazen in geselecteerde natuurgebieden, waar hen alle rust en ruimte wordt gegund. Het resultaat is heerlijk, mals rundvlees van de allerhoogste kwaliteit.

BETER LEVEN KEURMERK
Rundvlees met het Beter Leven keurmerk staat voor diervriendelijk rundvlees. Hoe meer sterren, hoe meer aandacht er wordt besteed aan het welzijn van de dieren. ProViande erkent het belang van het Beter Leven keurmerk. We werken zoveel mogelijk samen met boeren die het Beter Leven programma met twee sterren hebben omarmd

Runderen met een Beter Leven 2 sterren keurmerk:

  1. Krijgen meer ruimte (6,6 m²) om te bewegen, eten, mesten en rusten en hebben de beschikking over een zachte ligplaats van stro.
  2. De kalveren lopen gedurende 180 dagen 12 uur per dag of 135 dagen 24 uur per dag buiten.
  3. De kalveren blijven ten minste 5 maanden bij hun moeder.
  4. Castratie is alleen verdoofd toegestaan bij stieren jonger dan 2 maanden en met pijnbestrijding achteraf.
  5. Het transport van de boerderij naar het slachthuis duurt nooit langer dan 10 uur.

De eisen voor Beter Leven worden periodiek getoetst door een onafhankelijke, erkende instantie.

TRANSPORT
ProViande beschikt over een exportlicentie voor voedseltransport binnen én buiten Europa. Voor het transport naar Nederlandse, Belgische en Duitse klanten maken wij zoveel mogelijk gebruik van eigen, modern uitgeruste vrachtwagens. Voor het overige vervoer kunnen wij een beroep doen op een uitgebreid netwerk van transportbedrijven, die de producten onder de beste omstandigheden vervoeren.

Bewerken van rundvlees, vacuum rundvleescomponent
Foto van Rooi

Visie & Missie

ProViande produceert duurzaam, goed, betaalbaar en eerlijk vlees, dat voor een belangrijk deel uit de regio komt. In de geest van ‘boer tot bord’ streven wij…

Lees meer >

Back To Top